• waar vind ik Villa Cathalo

  Villa Cathalo ligt 400 m. hoog in Labastide-Rouairoux,  midden in de Midi,
  centraal in het Regionale Natuurpark van de Haut Languedoc en aan de noordelijke voet van de Montagne Noire. De  zuidzijde van dit gebergte gaat over in de uitgestrekte vlakte van de Languedoc die doorloopt tot aan de Middelandse zee en de Pyreneeën.  In die vlakte liggen op 40 km. van hier, de steden Carcassonne, Narbonne en Beziers.

 • tussen berg & zee

  De zee  is hier met de auto of motor ongeveer een uur vandaan.
  Eenmaal aan de kust zien we flamingo’s in de lagunes, uitgestrekte zandstranden en plaatsjes waar je kunt genieten van een heerlijke vismaaltijd zoals naast de zoutpannen van Gruissan.
  Aan de Noordzijde klimt het landschap naar zo’n 1000 meter naar het Centraal Plateau waar o.a. Lacaune is gelegen en ook een aantal grote meren.

   

 • hoe kom ik er met een vliegtuig?

  Vliegen kan vanaf Schiphol naar Toulouse (KLM of Ryan Air) of Montpellier (ook vanuit Rotterdam (KLM; Transavia gaat alleen in het zomerseizoen) of voordeliger vanaf Weeze naar Beziers of van Charleroi naar Carcassonne.
  Vanuit Toulouse is er een goede OV-verbinding met Mazamet waar we gasten ophalen (is 20 km. van Villa Cathalo). Ook halen we gasten op vanuit Beziers en Carcassonne.

 • hoe kom ik er met de auto?

  Over Parijs richting Bordeaux, Toulouse. Vanaf de ring van Toulouse volg je de borden Castres en zodra dat kan: Mazamet. Villa Cahalo ligt tussen Mazamet en Beziers. Dus vanaf Mazamet volg je de borden Beziers en dan kom je vanzelf door Labastide Rouairoux.
  Als je niet over Parijs wilt kun je via Brussel, Luxemburg over Metz, Dijon, Lyon, Montpellier naar Beziers (afslag Beziers-Est) en volg daarvandaan de borden naar St. Pons de Thomières en Mazamet.